Engineering is een belangrijk onderdeel voor het ontwikkelen van prototypes of het ontwerpen en detailleren van gietstukken en producten. Door het vervaardigen van producttekeningen inclusief nauwkeurige maatvoeringen wordt een idee daarbij naar werkbaar model vertaald.

Om te bepalen of een ontwerp een commercieel succes is, speelt naast standaard ontwerpberekening en de keuze van materialen, het verdere giet- en productieproces een grote rol. De kostprijs van een ontwerp/product wordt veelal tijdens de ontwikkelfase al bepaald. Alle details voor o.a. het modelmaken, gieten en bewerken worden doorgenomen, zodat iedere leverancier op de hoogte is van de eisen op het product.

Veel modelmakers zijn uitgerust en gewend om het engineeringtraject van idee tot product volledig uit te voeren. Daarnaast kunnen zij helpen bij het uitvoeren van sterkte- en/of stabiliteitsberekeningen, detaillering en conversiewerkzaamheden. En door gebruik te maken van de nieuw(st)e technieken en dit direct mee te nemen in het ontwerp voldoen de eindproducten aan de hoogste productie-eisen en blijven de kosten laag. Uiteraard maken gedegen analyses deel uit van het ontwerpproces. Dit ontwerpproces kan betrekking hebben op zowel enkelvoudige gietstukken, mallen, matrijzen, producten als op complexe samenstellingen.

Deel dit op [ssba]

Actualiteit en kennis

Contact

  • Einsteinbaan 1
  • 3439 NJ Nieuwegein
  • Postbus 2600
  • 3430 GA Nieuwegein

Volg ons

© 2023 - Dutchform heeft haar website laten maken door Ebbers Media.