De kunststofverwerkende industrie kent een grote diversiteit aan productiemethoden, materialen, marktsegmenten en afzetgebieden. Samenbindend element is de vervaardiging van halffabricaten en eindproducten door de verwerking van polymeren. Belangrijke clusters zijn: componenten ten behoeve van de industrie, verpakkingen, automotive, producten voor de bouw en consumentenproducten.

In Nederland zijn ruim 1300 bedrijven actief in de kunststofverwerkende industrie. Dit aantal is de laatste jaren redelijk stabiel gebleven. De kunststofplaat- en profielindustrie, de kunststofverpakkingsindustrie en de kunststofbouwproductenindustrie vormen de grootste groepen binnen het totale cluster.

Bij 2/3 van de bedrijven in de kunststofverwerkende industrie zijn 5 of minder werkzame personen in dienst. Ruim 10% van de bedrijven in deze sector heeft 50 of meer werkzame personen in dienst. Deze grotere bedrijven zijn vooral te vinden in de kunststofplaat- en profielindustrie en in de kunststofverpakkingsindustrie.

Deel dit op [ssba]

Actualiteit en kennis

Contact

  • Einsteinbaan 1
  • 3439 NJ Nieuwegein
  • Postbus 2600
  • 3430 GA Nieuwegein

Volg ons

© 2023 - Dutchform heeft haar website laten maken door Ebbers Media.