MDI-logo

Moulds & Dies Industry was sinds 1989 tot het samengaan met NVvM de belangrijkste gereedschapmakersvereniging in Nederland. Tot het opgaan in DutchForm was MDI een branchegroep van Koninklijke Metaalunie die matrijzen- en stempelmakerijen op het gebied van op alle niveaus ondersteunde en vertegenwoordigde.

MDI stond voor versterking van de marktpositie van de gereedschapsmakers door actieve belangenbehartiging op bedrijfstakniveau bij overheid, zuster- en ketenorganisaties. De branchevereniging streefde naar collectieve belangenbehartiging van de bedrijven in de sector en naar een gezonde groei voor de bedrijven in een gezonde bedrijfstak. En door het volgen – en waar mogelijk bevorderen – van de technologische ontwikkelingen op het gebied van matrijzen en stempels.

Met de aangesloten bedrijven had Moulds & Dies Industry (MDI) de topspecialisten beschikbaar voor alle mogelijke vormen van precisiebewerking voor stempels en matrijzen, in combinatie met de mogelijkheid onderdelen te assembleren tot samenstellingen en/of complete systemen of producten. MDI had daarbij de visie dat een branchevereniging haar leden moest stimuleren het maximale te bereiken op haar werkgebied.

Maar ontwikkelingen gaan snel. Zo ook in de gereedschaps- en stempelmakerijen. MDI werkte daarom samen met een groot aantal kennis-, scholing en onderzoeksinstellingen en branches in het binnen- en buitenland. En uiteindelijk lag het samengaan met NVvM tot DutchForm voor de hand.

Deel dit op [ssba]

Actualiteit en kennis

Contact

  • Einsteinbaan 1
  • 3439 NJ Nieuwegein
  • Postbus 2600
  • 3430 GA Nieuwegein

Volg ons

© 2023 - Dutchform heeft haar website laten maken door Ebbers Media.