Kent u de nieuwste ontwikkelingen rond matrijstechnologie? En weet u wat die voor uw bedrijf kunnen betekenen? In samenwerking met NRK, de branchevereniging voor de kunststofverwerkende industrie, organiseert DutchForm de kennisbijeenkomst Innovatie Matrijzen. U wordt geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en technieken, zoals het 3D printen van matrijzen, waarmee u het volgende kunt bereiken:

  • Kortere doorlooptijden
  • Korte cyclustijden
  • Lagere onderhoudskosten
  • Langere levensduur
  • Snelle matrijswisseling
  • Energiebesparing
  • Minder stilstand

Rondleiding Axxicon Moulds
We zijn te gast bij Axxicon Moulds. Axxicon richt zich op de ontwikkeling, engineering, productie en verkoop van hoogwaardige matrijzen voor het spuitgieten van kunststofproducten en op hoog nauwkeurige onderdelen van metaal. Een rondleiding door de fabriek is in het programma opgenomen.

Sprekers:

Rene de Loof, Engel spuitgietmachines
Ontwikkelingen op het grensvlak van spuitgietmachines en matrijzen, In-mould assembly (in een gang maken van gecombineerde producten door het inleggen van inserts, langvezelmatten, isolatiemateriaal) en inmould sensors.

Bram van Gijzel, Dekracoat
Aan matrijzen worden steeds hogere eisen gesteld. Hierbij is de verlenging van de levensduur van een matrijs essentieel. Wat is de invloed van coating op matrijsoppervlaktes en welke innovatieve technologieën kunnen we in de toekomst verwachten

Jeroen Gross, Promoulding
De stand van zaken betreffende het 3D printen van kunststoftestmatrijzen voor het spuitgieten van kleine series en testproducten, waardoor de producten die uit de matrijs komen identieke eigenschappen hebben als de uiteindelijke productiestukken die door middel van spuitgieten worden vervaardigd.

Gerard Hegemans, Comsol BV
Bezint voor ge begint. Hoe kan software helpen bij het ontwerpen van vormen en matrijzen. Door de simulatie van warmte en koeling zijn cyclustijden te verkorten en kan er materiaal en energie bespaard worden. Door middel van een aantal cases wordt u meegenomen in hoe andere matrijzenbouwers dit hebben aangepakt.

Gerard Worm, Novium Composites
Het gebruik van thermische isolatie bij spuitgietmatrijzen heeft voordelen voor de energie-efficiëncy, de reproduceerbaarheid, de cyclustijd en dus de kosten. Verwarmen en koelen ligt aan de basis van de kwaliteit en uitvoering van spuitgiet producten en is een belangrijke factor.

Christiaan Alofs, Maakmij
Versnellen van spuitgietproces met conforme koeling. Door toepassing van 3D printen is steeds meer realiseerbaar. Maar wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van het printen van metalen matrijzen.  En welke mogelijkheden biedt deze technologie om met conforme koeling het spuitgietproces te versnellen.

De Anti-file hap
We sluiten de bijeenkomst af met een drankje en een stevige Anti-file hap. Zodat u na de files weer fit & fris de weg op kunt.

Programma:

13.30    Inloop

14.00    Start Programma

            Sprekers, rondleiding en actie

17.45    Afsluiting en Anti-file hap

19.00    Einde

 

Aanmelden

http://www.nrk.nl/agenda/bijeenkomst?eventid=1736278016

Deelname is gratis voor leden van NRK PVT en DutchForm. No show fee € 50. Niet-leden betalen € 175,00. Het aantal plaatsten is beperkt en leden hebben voorrang op niet-leden.

Adres:

Axxicon Moulds Eindhoven

Ekkersrijt 7501, 5692 HN Son


Warning: Use of undefined constant syndication_permalink - assumed 'syndication_permalink' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/dutchform/public_html/wp-content/themes/fuze/templates/default/single.php on line 31
Terug naar overzicht
Deel dit op
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+