Velen van u hebben als vormenmaker te maken met materialen zoals composiet. De eigenschappen en toepassingen van composietproducten zijn daarbij zo veelzijdig, dat men vrijwel oneindig veel kanten op kan. Dat maakt het soms nog lastig maken om tot in elk detail de juiste keuze te maken. Maar ook op het gebied van ontwerp en intellectueel eigendom is veel onduidelijk.

PolyProducts
Wij hebben Poly Products, één van de grootste composietverwerkers in Nederland, bereid gevonden om ons mee te nemen in de mogelijkheden maar ook onmogelijkheden van composiet. Of het nu gaat om glasvezel versterkt polyester, carbon composiet, BIO composieten of andere bijzondere materialen, Poly Products biedt haar klanten een totaalconcept van ontwerp, engineering, productie, assemblage tot montage.

Een van de in het oog springende projecten is de Uyllanderbrug. In opdracht van CFE Nederland produceerde Poly Products de ‘zichtbekisting’ voor de brug tussen IJburg (Amsterdam) en de A1 en A9. Deze 150 meter lange en 16 meter hoge brug is begin 2012 vanuit België ingevaren en vervolgens voorzien van 72 grote composietpanelen, waarvan ruim de helft uit stukken van liefst 15 x 1,5 meter bestaan. Deze composietpanelen fungeren als verloren bekisting.

Ontwerp en intellectueel eigendom
Hoe vaak komt het niet voor. U helpt uw opdrachtgever met de optimalisatie van een ontwerp, de tooling of de verbetering van het productieproces waarvoor de vorm gemaakt is. En vaak zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Maar u stopt daar wel uw KENNIS en TIJD in. Blijft de vraag: “Wie is de eigenaar van de kennis als u het gebruikt bij een opdracht van een opdrachtgever?”

In een presentatie over o.a. intellectuele eigendom (IE) willen we u daar een aantal handvaten geven hoe u hiermee om kunt gaan. Tot de intellectuele-eigendomsrechten behoren sterk uiteenlopende rechten waaronder het auteursrecht, naburige rechten, het databankenrecht, het octrooirecht, het merkenrecht, het modellenrecht, het handelsnaamrecht, het kwekersrecht en het chipsrecht.

Diner
Uiteraard zullen we de dag afsluiten met een gezamenlijk diner. In Restaurant De Waterman kunnen we de dag nog eens doornemen onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Kortom naast de inhoudelijke kant hebben we een leuk en leerzaam programma voor u samengesteld.

Programma:
12:00      Ontvangst met broodjes
12:30      Algemene Ledenvergadering
14.00      Presentatie Ontwerp en IE
14:30       Bedrijfspresentatie Poly Products en rondleiding in de productie
17:00       Borrel en afsluiting
17:30       Transfer naar restaurant
18:00      Gezamenlijk diner
20:30      Afsluiting

 


Warning: Use of undefined constant syndication_permalink - assumed 'syndication_permalink' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/dutchform/public_html/wp-content/themes/fuze/templates/default/single.php on line 31
Terug naar overzicht
Deel dit op
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+