Algemene Ledenvergadering en bezoek Nationaal Militair Museum

Vrijdag 16 juni 2017 – SOEST

Wat betekent techniek voor defensie?

Defensie en techniek zijn hecht met elkander verbonden. In de Tachtigjarige Oorlog werd gevochten met het nieuwste van het nieuwste op wapengebied. Harnassen hadden afgedaan en de eeuw van het kanon en het musket was is aangebroken. En nog steeds vuurt oorlog de technologie aan. In veel gevallen vinden hedendaagse voorwerpen hun oorsprong bij defensie, zoals de huidige drones.

Drones zijn onbemande luchtvaartuigen ofwel Unmanned Aerial Vehicles (UAV’s). Het woord drone is eigenlijk een militaire luchtvaartterm. De term wordt gebruikt voor vliegende objecten die uitgeschakeld moeten worden bij oefeningen. De geschiedenis (1849!) van de drone is dan ook nauw verbonden met de militaire luchtvaart. Maar er zijn veel meer civiele producten die hun oorsprong bij defensie vinden.

Het bestuur van DutchForm neemt u graag mee in de geschiedenis van defensie en de betekenis van technologie. Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan het Nationaal Militair Museum in combinatie met de ALV.

f16

 Uitzonderlijke objecten waar DutchForm-leden alles van willen weten..

Tijdens de rondleiding maken we kennis met een aantal uitzonderlijke objecten uit de collectie, de zogenaamde ‘schatten’ van het Arsenaal. Het Arsenaal is opgebouwd aan de hand van vier tijdperken. Deze tijdperken geven een chronologisch overzicht van de technische ontwikkelingen in de militaire geschiedenis van Nederland. In het Arsenaal staan objecten die door de landmacht of door de luchtmacht zijn gebruikt.

Zo kunnen we kennis maken met de vliegboot Dornier 24, horen we alles over een van de gevaarlijkste wapens van de Duitsers en zien we de nieuwste aanwinst: de Leopard 2 tank.

Wij nodigen u daarom uit om op 16 juni vanaf 10:00 uur bij elkaar te komen voor de ALV in combinatie met het bezoek aan het Nationaal Militair Museum om over de laatste (technische en branche) ontwikkelingen te discussiëren.

Programma

10:00 Aanvang ALV

12:00 Lunch

13:00 Transfer

13:30 Rondleiding Nationaal Militair Museum

15:30 Vrije rondgang

16:30 Einde programma

17:00 Diner De Soester Duinen

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door bijgaande antwoordformulier te retourneren.

Adressen:

De Soester Duinen

Soesterbergsestraat 188 3768 MD SOEST

 

Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1 3768 MX SOEST


Warning: Use of undefined constant syndication_permalink - assumed 'syndication_permalink' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/dutchform/public_html/wp-content/themes/fuze/templates/default/single.php on line 31
Terug naar overzicht
Deel dit op
Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+